Majoritatea liniilor de croaziera ofera diverse activitati de divertisment. Puteti alege intre spectacole, muzica live, cursuri de dans, karaoke, demonstratii culinare, concursuri de cunostiinte generale, jocuri si concursuri la piscine, etc.
Majoritatea navelor ofera programe speciale dedicate copiilor, in functie de varsta acestora. Pe vasele mari exista si zone de agrement in aer liber (Aqua Park, perete de escalada, pista pentru go-cart, etc…). Unele vase au la bord o sala de jocuri video, mese de ping-pong, sala de bowling, zip-line, simulator de surf sau de formula 1, etc… Exista, insa, si unele croaziere dedicate exclusiv adultilor (verificati cu agentul dumneavoastra daca croaziera pe care ati ales-o este potrivita familiilor cu copii).
In fiecare seara veti primi in cabina programul complet pentru ziua urmatoare. Aici vor fi mentionate toate activitatile de la bord, programul de functionare pentru restaurante si baruri, promotiile zilei si alte informatii utile.
In cele mai multe cazuri, puteti comanda in avans anumite pachete aniversare (tort aniversar, o sticla de sampanie, un buchet de flori, o cutie cu bomboane, decoratiuni aniversare in cabina, etc). De regula, acestea vor fi contra cost, si pot fi comandate si la bord. Pentru o seara cu adevarat reusita, puteti rezerva o cina la un restaurant cu specific sau sa alegeti unul dintre seviciile SPA. Unele linii de croaziera va vor surprinde cu un tort aniversar din partea casei.
Nu toate navele au piscine. Pe navele mai mari, apa din piscina este apa dulce. Sunt si nave care folosesc apa sarata pentru piscina, extrasa din mare si tratata special.
De regula, NU. Turistii sunt sfatuiti sa foloseasca piscinele in mod responsabil si sa nu lase copiii nesupravegheati. In perioadele mai aglomerate, pot exista membri ai echipajului care vor supraveghea zonele de la piscine, insa aceasta nu este o regula.
Pe vas exista locuri special destinate fumatorilor, de regula, in exterior. Pot exista si locuri special amenajate, in interior (in cazino-uri sau intr-unul din baruri). Fumatul, in alte locuri decat cele special amenajate in acest sens, este strict interzis si poate fi sanctionat cu amenzi considerabile. Pe majoritatea navelor, fumatul in balcon nu este permis.
Posibilitatile de divertisment sunt cat se poate de diverse, de la spectacole si muzica live, pana la petreceri tematice si cluburi de noapte. Verificati programul primit in cabina si alegeti activitatile preferate.
Pe cele mai multe vase exista servicii de spalatorie si curatatorie (contra cost).
Toate vasele sunt dotate cu stabilizatoare performante care fac imperceptibili ruliul si tangajul navei. Daca totusi sunteti predispusi la rau de miscare, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau folositi remedii alternative, cum ar fi: capsulele cu ghimbir, mansete de presupunctura, etc. Puteti cere ajutor si la receptia navei, vor fi bucurosi sa va asiste. Cateva sfaturi pe care vi le putem da noi: evitati consumul de lichide (mai ales bauturi alcoolice), alegeti sa va hidratati cu fructe (merele verzi ajuta mult), optati pentru o masa usoara, dar consistenta, cereti cateva bucatele de ghimbir pe care le puteti consuma ca atare sau le puteti infuza intr-o cana cu apa fierbinte, iesiti pe puntea exterioara, la aer curat, dar evitati sa priviti direct valurile.
Da, exista cabinet cu medic si asistent medical. Toate serviciile medicale sunt contra cost, iar cabinetul este dotat doar pentru prim ajutor si situatii ivite la bord. In cazurile care necesita investigatii si interventii mai complexe, pasagerii vor fi debarcati si trimisi la cel mai apropiat spital.
Zilele petrecute pe mare sunt cel mai bun prilej de a explora nava si de a descoperi toate facilitatile pe care le ofera. Puteti opta pentru diferite activitati de divertisment sau pur si simplu sa va relaxati la soare, citind o carte buna si savurand cocktail racoritor.
Din motive ce tin de securitate, accesul persoanelor neautorizate este interzis pe puntea de comanda in timpul navigarii. Pot fi organizate, insa, tururi de vas (contra cost) care va vor da prilejul sa vizitati zone ce nu sunt, in mod normal, accesibile publicului (bucataria, spalatoria si, uneori, puntea de comanda sau sala motoarelor).
Este un virus care provoaca gastroenterita. Desi normele de ingiena pe un vas de croaziera sunt foarte stricte, acest virus poate sa apara la bord (de cele mai multe ori, adus din exterior, chiar de catre pasageri). Pentru a evita situatiile neplacute, este recomandat sa va spalati pe maini cat mai frecvent (mai ales inainte de mese) si sa folositi dezinfectantele pentru maini, puse la dispozitie la bord.