Acum 100 de ani, autoarea Insulei Printului Edward, Lucy Maud Montgomery, s-a insprat pentru scenariul romanului sau din insula in care a crescut, in era victoriana tarzie. Povestea a fost tradusa in 15 limbi straine si a fost adaptata pentru film, scena si televiziune. Daca va aventurati in jurul insulei, va puteti da seama cu usurinta de unde a venit inspiratia ei: comunitati agricole linistite, peisajele verzi luxuriante, satele de pescari, faruri care marcheaza tarmul, stanci de molasa rosie si case cu gradini de un verde frumos.
Insula Printului Edward este localizata in nordul provinciei a Noii Scotii si este legata de provincia New Brunswick de podul Confederatiei, ce are o lungime de 13 kilometri. Cea mai mare zona urbana a insulei este Charlottetown, cu 35 000 de rezidenti. In partea de nord a insulei este Parcul National al Insulei Printului Edward si zona Cavendish.
Conferinta de la Charlottetown din 1864 a fost tinuta aici - fiind prima intalnire in crearea Canadei, care a dus la Confederatia Canadei in 1867. In ceea ce priveste economia, agricultura este inca industria numarul unu cu 30% din totalul productiei de cartofi a insulei, cartofi ce sunt cultivati in pamanturile unice de culoare rosie (exista si un Muzeul al Cartofilor pe insula). Turismul se afla pe locul al 2lea, continuand sa se dezvolte.
Turistii vaselor de croaziera, o data ajunsi in Charlottetown, vor fi intampinati de sunetele de vioara si ale insularilor (nume general dati locuitorlor insulei) imbracati in costume celtice care danseaza step traditional. Aceste spectacole sunt o reflectare ale etniilor existente pe insula, deoarece ma mult de 60 % dintre rezidenti sunt de origine scotiana sau irlandeza. De la cladirea terminalului, o faleza inconjoara atat portul cat si magazinele si restaurantele de pe chei. Plimbarea istorica dezvaluie arhitectura secolului al 19lea, ducandu-va de la debarcader pe strada Marelui George, pe strada Richmond, si apoi pe strada West pana la parcului Victoria si strada Kent.
Vizita pe Insula Printului Edward nu ar fi completa daca nu gustati cartofii, fructele de mare cum ar fi stridiile din Golful Malpeque, homarii sau midiile albastre cultivate, toate servite proaspete.
Multumesc croaziere.net pt aceasta vacanta ,,altfel,,! O fascinanta experienta intr-un oras plutitor in care am fost rasfatati si din care am plecat cu cele mai frumoase amintiri. Un loc unde nu ai cum...
Citeste mai departe »Greu de exprimat in cuvinte! O lume a contrastelor in care armonia budista, orhideele si plajele generoase se imbina perfect cu oameni saraci, dar zambitori. Diamond, un vas primitor cu personal profesional....
Citeste mai departe »Buna Daniela, Multumim frumos. Am avut parte de un timp frumos, cu mici exceptii - cabinele din spatele vasului au o vibratie destul de puternica datorata modificarilor facute recent vasului. Princess...
Citeste mai departe »