NOUL VAS QUEEN ANNE AJUNGE IN LIVERPOOL

Noul vas Queen Anne al companiei Cunard Line a ajuns la casa spirituala a liniei de croaziera din Liverpool, marcand un moment de referinta pentru parteneriatul dintre Global Ports Holding si Peel Ports Group pentru Liverpool Cruise Port, conform unui comunicat de presa.

Prima escala a marcat sosirea primului mare vas de croaziera de la semnarea, in aprilie, a unui acord pe 50 de ani intre Global Ports si subsidiara Peel Ports Group, The Mersey Docks And Harbour Company Ltd, pentru operarea serviciilor la Liverpool Cruise Port.

Stephen Xuereb, Chief Operating Officer la GPH, a declarat: „Suntem incantati sa intampinam Queen Anne la casa sa spirituala aici in Liverpool. Cand am adaugat Liverpool Cruise Port la reteaua noastra, primul nostru port de croaziera din Marea Britanie, ne-am propus sa imbunatatim experienta croazierelor in acest oras.

„Dorim sa continuam dezvoltarea Liverpool-ului ca destinatie prospera pentru industria croazierelor, iar sosirea noului vas al Cunard Line reprezinta un reper semnificativ pentru noi, pe masura ce ne angajam in prima noastra incursiune in Marea Britanie.”

David Huck, Chief Operating Officer la Peel Ports Group, a spus: „Suntem foarte mandri sa vedem ca GPH isi incepe mandatul la Portul Liverpool cu o ocazie atat de importanta, primind acest vas incredibil in orasul nostru.

„Ca Autoritate Portuara Statutara pentru Portul Liverpool, suntem onorati sa vedem Queen Anne navigand in siguranta prin apele noastre, evidentind capacitatile portului si consolidandu-i pozitia ca una dintre destinatiile de vizitat obligatoriu din lume.

„Marcand inceputul sezonului de croaziera cu un moment de referinta, uram succes vasului Queen Anne in croaziera sa inaugurala, pe masura ce ne pregatim si asteptam cu nerabdare sa primim multe alte nave mari in viitor.”

Pentru a marca oficial ocazia, intr-o traditie maritima de lunga durata, Directorul Portului Liverpool, Phil Hall, si reprezentanti ai GPH si Consiliului Orasului Liverpool au prezentat capitanului vasului placi comemorative.

Inaugurarea Queen Anne a fost marcata de spectacole sustinute de tenorul Andrea Bocelli, Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool si alti artisti.

Pentru obtinerea autorizatiilor si licentelor corespunzatoare, GPH planuieste sa investeasca pana la 25 de milioane de lire sterline in infrastructura portului, dublandu-si operatiunile si deblocand potentialul viitor al acestuia, a declarat operatorul portuar intr-un comunicat. Aceste planuri includ adaugarea unui nou ponton plutitor care va creste capacitatea si va permite acostarea simultana a doua nave de 300 de metri si pana la 7.000 de pasageri pe zi.

Anul trecut, portul de croaziera a primit 102 nave de croaziera si peste 186.000 de pasageri, urmand ca acest numar sa creasca la peste 200.000 de pasageri in anul urmator si sa depaseasca 400.000 pe an.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.