Nefericitele stereotipuri ale croazierelor(2)

Mitul 3. Croazierele sunt sufocante, elitiste si formale. Cele mai multe croaziere nu sunt asa, cu toate ca aceasta descriere ar putea sa se potriveasca unor pasageri. Poate ca sunt si croaziere de acest tip, insa sunt usor de evitat. Croazierele acopera o gama variata de protocoale sociale si de imbracaminte. Puteti sa alegeti o croaziera cu nivelul de formalitate potrivit pentru d-voastra. Mai mult, croazierele au devenit foarte obisnuite si informale. Chiar si la serile formale, cum ar fi petrecerile de bun-venit ale capitanului, jumatate dintre barbati poarta costum, iar femeile rochii de petrecere/cocktail.Vasele noi ofera alternative astfel incat evenimentele formale sa fie evitate cu totul. Pe unul dintre cele mai informale vase Carnival, va puteti imbraca cum doriti, iar oamenii adora acest lucru.

Mitul 4. Mi-e foarte teama sa nu am rau de mare. Bine, ati putea sa aveti rau de mare, insa marea majoritate a oamenilor nu au, in special intr-o croaziera in Caraibe, unde oceanul este de obicei linistit. Chiar si cei care au frecvent rau de masina pot suporta o croaziera. In plus, puteti lua medicamente impotriva raului de mare, Emetiralul sau Metoclopramidul nu va provoaca somnolenta si diminueaza senzatia de rau de mare – pentru a va putea acomoda in primele ore pe mare. Aduceti-va cateva. S-ar putea sa nu aveti nevoie de ele, dar faptul ca le aveti va linisteste. Daca sunteti cu adevarat ingrijorati, cumparati-va Sea Bands (benzi de mare) – o pereche de mansete elastice, asemanatoare cu cele de la tenis, fiecare cu cate un disc mic de plastic care provoaca o presiune in interiorul mansetei. Acestea sunt folositoare in special pentru acele persoane care au probleme in a lua medicamente. Benzile de mare pot fi cumparate de la farmacie, magazine cu articole de toaleta sau pot fi comandate de la Accesorii pentru plecarea in calatorie. Daca totusi vi se face rau de mare, doctorul de pe vas va poate da niste medicamente mai puternice. In cazul in care vi se face rau, amintiti-va : sa nu va fie teama si daca vi se face greata, luati imediat medicamente. Cand tratati simptomele repede, alinarea vine repede.
Diminuati probabilitatea sa vi se faca rau alegand un itinerar in ape calme : Pasajul interior din Alaska, Caraibe, Mediterana si Golful Mexic.Mai putin linistite sunt calatoriile pe oceanele Atlantic,Pacific, Indian sau pe Marea de Sud a Chinei.

Mitul 5. Mi-e teama sa ma plimb pe un vas miscator. Daca nu sunteti foarte vioi sau sunteti legat de uscat, va puteti alege diverse activitati in timp ce vasul navigheaza. Dar in general, daca puteti suporta un hotel, puteti suporta si un vas de croaziera. Lifturile sunt la dispozitia tuturor pasagerilor, deci folosirea scarilor ar putea nici sa nu fie necesara.
Vasele moderne au stabilizatori astfel incat chiar si pe vreme rea si mare agitata, ele sunt surprinzator de stabile. Vasele mai mici, dependente de constructia lor, pot fi putin agitate. Oricum, fiind mai mici au mai putin teritoriu de acoperit. Multe vase, proiectate in ultimii 10 ani, au fost construite atat pentru oamenii sanatosi, cat si pentru cei cu deficiente. Multe vase moderne ofera scaune cu rotile pentru persoanele cu disabilitati locomotorii, cabine accesibile si rampe.

Mitul 6. Din pacate acesta nu este un mit ci o realitate in piata romaneasca – lipsa unor cruises oriented agencies- cu agenti specializati in vinzarea croazierelor unde turistul sa-si gaseasca raspunsuri pertinente ,profesionale la toate nelamuririle lui nu fac decit sa ingreuneze si mai mult vinzarea acestor produse turistice complexe.Vina apartine in mare parte Curiculei din Facultatile cu profil Turism care nu au nici macar un semestru o materie dedicata acestor produse dar si agentiilor de turism care oferteaza dupa ureche aceste produse.Nu a trecut nici macar o luna de cind un post de televiziune(respectabil de altfel) prezenta un grup de turisti romani nemultumiti la intoarcerea dintr-o croaziera de 5 stele pe un mare fluviu din Africa iar agentul dezinvolt sa scuzat ca cele 5 stele is conform clasificarii tarii respective.Total gresit- in industria croazierelor clasificarile se fac dupa multiple criterii si standarde -draconice ,de catre citeva foruri internationale recunoscute mondial. Asadar inainte de a lua decizia sa achizitionati o croaziera solicitati toate detaliile necesare unui astfel de demers de la o agentie acreditata sa vinda astfel de servicii si fara jena cereti agentului de turism sa va dovedeasca expertiza ce o detine in vinzarea croazierelor. In felul acesta nu veti avea surprize neplacute ulterior.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.