FINCANTIERI SARBATORESTE ETAPE IMPORTANTE PENTRU TREI NAVE EXPLORA JOURNEYS

Grupul MSC si Fincantieri au sarbatorit astazi trei etape semnificative la Genova, legate de flota brandului Explora Journeys, a anuntat santierul naval intr-un comunicat de presa.

O ceremonie a avut loc la santierul naval Sestri Ponente al Fincantieri pentru a marca aceste etape, care includ livrarea navei Explora II, ceremonia monedei pentru Explora III si taierea otelului pentru Explora IV.

Conform Fincantieri, evenimentul a marcat trei momente cheie din traditia maritima, dar si din constructia flotei Explora Journeys.

Recent lansat de Grupul MSC, brandul de lifestyle de lux include in prezent sase nave, prima fiind livrata in iulie 2023.

Toate navele sunt construite in Italia de catre Fincantieri, cu o investitie totala de peste 3,5 miliarde de euro, dintre care aproximativ 500 de milioane de euro au fost alocate pentru Explora II.

„Navele Explora Journeys reprezinta expresia suprema a ingineriei si designului naval. Contributia Fincantieri a fost fundamentala in realizarea acestor nave inovatoare, care indeplinesc cele mai inalte asteptari in ceea ce priveste calitatea si fiabilitatea, consolidand in continuare pozitia Italiei printre liderii globali in industria constructiilor navale”, a declarat Edoardo Rixi, Ministrul adjunct al Infrastructurii si Transporturilor din Italia.

„Suntem incantati sa continuam cresterea noastra in segmentul de lux, primind astazi a doua dintre cele sase nave Explora Journeys, in timp ce a treia si a patra sunt deja in constructie la acest santier naval. Aceste nave reprezinta o combinatie de inovatie si sustenabilitate si fac parte dintr-un plan important de extindere pentru noul nostru brand european de lux”, a declarat Pierfrancesco Vago, Presedintele Executiv al diviziei de croaziere a Grupului MSC.

„Ele intaresc, de asemenea, parteneriatul nostru pe termen lung cu Fincantieri, care a inceput acum 10 ani si care include in prezent livrarea a inca patru nave pana in 2028, pe langa cele sase deja livrate pana in prezent. Constructia navelor Explora Journeys joaca un rol crucial atat la nivel local, stimuland sectorul constructiilor navale si economia din Genova si Liguria, cat si la nivel national, asigurand beneficii economice si de angajare semnificative pentru intreaga tara”, a adaugat el.

„Suntem mandri sa livram EXPLORA II, care nu reprezinta doar un avans tehnologic, ci serveste si ca un simbol al viziunii noastre pentru un viitor sustenabil si inovator, precum si ca un exemplu extraordinar de design italian. Parteneriatul cu MSC, consolidat prin constructia emblematicei nave Explora Journeys, demonstreaza leadership-ul Fincantieri in segmentul croazierelor de lux”, a spus Pierroberto Folgiero, directorul general si CEO al Fincantieri.

„Impreuna cu Grupul MSC, continuam sa stabilim noi standarde de excelenta si sustenabilitate pentru industria globala a croazierelor, dezvoltand tehnologii care vor impinge si mai departe granitele inovatiei. Acesta este calitatea “Made in Italy” pe care ne propunem s-o aducem in viitor din punct de vedere tehnologic, accelerand eforturile noastre de modernizare a santierelor navale si de a imbunatati mestesugul autohton din tara noastra prin crearea unei forte de munca calificata pentru viitor”, a continuat el.

In afara de Edoardo Rixi, Pierfrancesco Vago si Pierroberto Folgiero, la eveniment au participat primarul orasului Genova, Marco Bucci, precum si presedintele Fincantieri, Biagio Mazzotta, si directorul general al diviziei de nave comerciale, Luigi Matarazzo.

Potrivit Fincantieri, investitia Grupului MSC in flota Explora Journeys are un impact economic de peste 15 miliarde de euro pentru Italia, cu efecte semnificative si crearea a mii de locuri de munca.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.