Asia de Est—definită de industria de croazieră ca Japonia, China și Coreea—deține încă o notă de mister pentru mulți americani și europeni. Fără dubiu această regiune se mândrește cu o multitudine de experiențe exotice, de la explorarea orașelor cu zgârie-nori, cum ar fi Hong Kong, Tokyo și Shanghai, si până la simpla viata cotidiana și tradiționala a unui sat. Cei care vor să viziteze această parte a lumii, vor vedea atât o cultură antică cât și o societate aflată în creștere rapidă. Amestecul încântător intre vechi și nou, străin și local, este perfect pentru turiștii experimentați, care au vizitat deja și ale regiuni populare ale lumii.
Asia de Est este bogată în cultură și tradiție, frumuseti panoramice, presarate cu temple sacre și altare, situri istorice UNESCO, palate grandioase și castele, dar și muzee de clasă mondială. Vizitatorii pot traversa Marele Zid din China, să străbată piețele stradale colorate din Tokyo, să viziteze Pavilionul de Aur de la Kyoto, să facă un tur al Memorialului Chiang Kai-shek din Taipei și să navigheze prin cele Trei Defilee uimitoare de-a lungul râului Yangtze. Multe linii de croazieră oferă, de asemenea, oportunități unice de a experimenta obiceiurile și cultura locală: clase de gătit dim sum, Tai Chi și lecții de caligrafie, mese în casele locale și vizite la staulele sumo tradiționale pentru a observa faimoșii luptătorii din Japonia.
Din ce în ce mai mulți călători adaugă Asia de Est în lista lor de destinații, astfel liniile de croazieră majore au inclus croaziere suplimentare și itinerarii variate. Guvernele locale au construit, de asemenea, noi terminale modernizate și servicii la sol. Porturile majore cum ar fi Tokyo, Hong Kong și Shanghai, ce au fost destinații turistice de mai mulți ani, au terminale portuare sofisticate și ușor de utilizat, dar și mijloace de transport in comun actualizate. Chiar și în porturi mai mici și mai puțin dezvoltate, în cea mai mare parte, vizitatorii vor găsi facilități și localnici primitori. Cea mai bună parte a unei croaziere în Asia de Est este ușurința cu care călătorești în această regiune vastă și diversă. Hop pe o croazieră, și veți putea vizita multe dintre marile orașe și sate din Asia într-un singur concediu – numai pentru a vă deschide apetitul pentru a reveni.
Cea mai bună perioadă pentru croaziere în Asia de Est
Sezonul de iarnă este cel mai popular pentru o croazieră în Asia de Est, când sezonul ploios (mijlocul lui iunie până în iulie) a trecut și temperaturile sunt un pic mai joase. Multe companii extind în Asia de Est sezonul lor de croazieră, oferind itinerarii pe tot parcursul toamnei, iernii și a primăverii. Vara poate fi dogoritoare și umedă, cu temperaturi medii ce ating peste 26 grade Celsius, astfel această perioadă a anului este în general evitată. În orice caz, fiți pregătiți pentru temperaturi calde și umede în orice moment al anului, și împachetați corespunzător.
Linii de croazieră in Asia de Est
Mai multe linii majore de croazieră oferă itinerarii în Asia de Est, atât timp cât interesul și investițiile continuă să crească. Majoritatea croazierelor pornesc din Hong Kong, Tokyo, Beijing sau Shanghai. Un pionier pe piața croazierelor, cu porturi stationare în Japonia și China – Princess oferă o varietate de opțiuni, cu imbarcare din Hong Kong, Tokyo, Kobe și Otaru, Japonia. O serie de alte companii de croazieră majore au urmat exemplul. Royal Caribbean International are o varietate de itinerarii in Asia de Est, inclusiv un traseu popular de cinci zile de la Fukuoka la Nagasaki; linia a făcut, de asemenea, o mare știre atunci când au anuntat baza celui mai nou vas al lor, Quantum of the Seas, în Shanghai la începutul anului 2015. Crystal ofera o varietate de itinerarii toamna, iarna și primăvara cu cele două nave de lux ale sale, cu opriri în porturi mai puțin cunoscute, cum ar fi Sanua, China, Kochi și Aomori, Japonia.Incepand cu anul 2015, Oceania ofera opt ecroaziere de iarnă, inclusiv un itinerar Singapore-la-Hong Kong. Regent Seven Seas are cinci croaziere în timpul iernii anului 2015, inclusiv un traseu din Hong Kong la Beijing. Alte linii majore de croazieră care oferă itinerarii în Asia de Est sunt Holland America, Cunard, Celebrity si Azamara. Porturile Asiei de Est sunt, de asemenea, incluse în multe tururi grandioase.
Mai multe linii de croazieră fluviale, inclusiv Viking, Grand Circle, Vantage, Uniworld, Victoria si Avalon Waterways, oferă itinerarii în jos pe fluviul Yangtze ( al treilea fluviu din lume ca lungime si cel mai lung din Asia), cu o duarata de la 4 până la 18 zile. Multe itinerarii includ excursii la sol în Beijing și Xi’an înainte de imbarcare în Chongqing pentru o croazieră la Shanghai.
Itinerarii de croazieră în Asia de Est
Sa va decideti cu privire la un itinerariu în Asia de Est, nu este o sarcină ușoară. Fie că sunteți în căutarea unei mici părți din Asia de Est sau de o vizită mai intensă, veți avea o mulțime de opțiuni de unde sa alegeti. Liniile de croazieră oferă itinerarii variate, atigand porturi majore și minore din Marea Chinei de Sud și de Est sau de-a lungul fluviului Yangtze. Cele mai multe croaziere pleacă din Hong Kong, Tokyo, Shanghai sau Beijing; în cazul croazierelor pe râul Yangtze de obicei, se îmbarcă de la Chongqing, China, însă de multe ori sunt incluse vizite de teren la Beijing și Shanghai.
Croaziere de patru până la nouă nopți: Există un număr de patru până la șapte zile de croazieră în Asia de Est, și multe sunt excursii tur-retur, evitând zborurile din orașele de plecare multiple. Un exemplu tipic de croazieră de patru sau cinci zile de la Tokyo la Tokyo ar putea include opriri în Kobe și Otaru, Japonia, sau Nagasaki și Busan, Coreea de Sud. Un exemplu tipic de croazieră de șase sau șapte zile de la Tokyo la Hong Kong-ar putea oprii în porturi ca Taipei, Taiwan, și Kagoshima, Osaka, și Okinawa, Japonia. O croazieră mai lungă de nouă zile de la Tokyo la Tokyo ar putea include Otaru, Hakodate și Aomori, Japonia. Alte itinerarii includ vizite la Shanghai, China și Kochi, Japonia.
Croaziere de 10 până la 14 zile: O croazieră de 14 zile pornește din Hong Kong și călătorește la Shanghai, Beijing, Jeju și Busan, Coreea de Sud, și Nagasaki și Osaka, Japonia. Alte croaziere încep în Tokyo și navigheaza spre insulele japoneze nordice, oprind inclusiv în Aomori, Akita, și Hakodate, Japonia, și Vladivostok, Rusia. Alții călătoresc spre Incheon, Coreea de Sud; Beijing, China; și Fukuoka, Hiroshima, Osaka, Takamatsu și Tokio, Japonia. Unele linii de croazieră includ, de asemenea, porturile din Asia de Est în croaziere grand ocean, care au originea de multe ori în Hong Kong, unde se poate vizita Shanghai, China; Busan, Coreea de Sud; Kochi, Osaka, Tokyo, Aomori și Otaru, Japonia; dar și orașe din Rusia, Alaska și de-a lungul Coastei de Vest a Americii înainte de a ajunge în Los Angeles. Altele includ Hong Kong, ca parte dintr-o croazieră în Asia de Sud, unde vizitează de asemenea Vietnam, Cambodgia și Thailanda.
Croaziere pe râu: Să navighezi pe faimosul râu Yangtze, cel mai lung fluviu din Asia și al treilea cel mai lung din lume, este o adevărată experiență pentru mulți călători. La mai mult de 6276.442 km, curge din ghețarii Platoului Tibetan înainte de a se revărsa în Marea Chinei de Est in Shanghai. Cele mai multe croaziere acoperă doar câteva sute de km de râu, acestea trec prin China centrală, și includ o navigație prin cele Trei Defilee. Cele mai multe croaziere sunt de la 11 până la 18 zile, cu un itinerar de teren și de croazieră, ce includ excursii de la Beijing și Xi’an înainte îmbarcarea pe navă în Chongqing pentru a naviga la Shanghai. Alte itinerarii extind călătoria pentru a include excursii de teren în Hong Kong. Croazierele pe râul Yangtze pot fi, de asemenea, o parte din tururile grandioase ce cuprind vizite la Macao, Tibet, Thailanda și Japonia.
Cele mai importate porturi din Asia de Est
De la metropolele vibrante, urbane la sate mici din mediul rural, croazierele în Asia de Est oferă o combinație uimitoare de cultură, obiective turistice și atracții. Acestea sunt unele dintre cele mai populare porturi și obiective turistice.
Beijing, China. Vizitatorii ce vor să vadă cea mai aglomerată capitală a Chinei, vor dori să petreacă cel puțin câteva zile acolo pentru a obține o imagine de ansamblu. Vizitați Templul Cerului, construit în timpul dinastiei Ming, și plimbați-vă prin grădinile și căile sale, concepute pentru a simboliza relația dintre cer și pământ. Faceți un tur la Palatul de Vară, un sit UNESCO desemnat și fostul refugiu pentru familia imperială în timpul dinastiei Qing. Pentru prima dată vizitatorii vor dori să facă o oprire în Orașul Interzis și la istorica Piață Tiananmen. Aproape toate liniile de croazieră oferă, în sfârșit, o excursie la Marele Zid. Alte excursii ar putea include o plimbare cu barca pe lacurile Shichahai, excursii cu ricșa în cartiere din secolul 15, și un spectacol Kung Fu la Teatrul Roșu din Beijing.
Hong Kong, China. Arhipelagul de aproximativ 260 de insule a fost mult timp o destinație fascinantă. Acolo, există sate cu pereți din secolul 13, temple sfinte și siturile antice sfințite ce stau în umbra zgârie-norilor de milioane de dolari. Haotica Insula Hong Kong are cea mai mare concentrare de clădiri înalte din lume, un peisaj fermecător, modern cu oțel, sticlă și piatră, evidențiate în lumini de neon. Cea mai bună vedere la orizontul iconic este din minunatul cartier Kowloon, peste portul Victoria, sau puteti face o plimbare cu funicularul până în vârful Victoria, cel mai înalt punct de pe insula Hong Kong, unde veți avea vederi asupra orașului, a portului și a teritoriilor aflate la distanță. Nu ratați o plimbare cu feribotul Star de-a lungul portului la amurg sau, mai bine încă din timpul spectacolului cu lumini laser ce are loc noapte de noapte. Piețele, inclusiv piața Doamnelor (care vinde toate tipurile de îmbrăcăminte, electronice mici și suveniruri) și Piața Strada Templului, sunt populate cu turiști și localnici deopotrivă. Unele linii de croazieră oferă excursii de o zi la insula Lantau pentru a vizita un sat tradițional de pescuit, precum și la Mănăstirea Lin Po, un sanctuar budist important, casa unei statui de bronz a lui Buddha, de peste 33 de metri și a desenelor făcute de pelerinii din toată Asia.
Shanghai, China. Situat la gura de vărsare a puternicului fluviu Yangtze, acest oraș plin de energie a fost cândva un mic sat de pescuit. Astăzi, este una dintre cele mai moderne metropolele ale Chinei. Bund, care se întinde între râul Woosung și orașul vechi, de-a lungul malul mării, este un obiectiv turistic popular. Dacă mergeți pe jos pe promenada de la malul mării, mai ales noaptea, când luminile orașului strălucesc, veți avea o modalitate foarte bună de a vedea linia de orizont unică a Bund-ului, care este un amestec de clădiri coloniale, în stil european, falnic, dar și cele comerciale. Printre alte experiențe ale orașului se numără o plimbare prin orașul vechi; o vizită la Muntele Jiu Hua, o vizită la complexul unui templu budist sacru; tururi ale orașului cu specific arhitectural, inclusiv o vizită la controversatul Turn Radio Oriental Pearl TV înalt de 490 metri, centrul financiar mondial din Shanghai, dar și la clădirea Jin Mao, al doilea cel mai înalt zgarie-nori din China.
Tokyo, Japonia. Capitala Japoniei, unul dintre cele mai populate orașe din lume, are mai mult de 13 milioane de locuitori și este centrul cultural și de comerț al țării. A fost văzut drept un dezastru datorită cutremurului mortal din 1923, dar și din cauza bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial, însă în prezent arată ca și nou, cu o varietate de cartiere pline de viață. Downtown Ginza este Mecca pentru amatorii de cumpărături, cu blocuri de magazine pline cu creații ale unor designeri celebri. Cartierele precum Shibuya, Shinjuka, Ropponji și Asakusa sunt pline de tineri, baruri, vânzători de stradă și magazine locale, toate legate printr-un sistem modern de metrou. Vizitați Tsukiji, piața de pește– cea mai mare din lume – și faceți o plimbare prin magazinele din jur. Aici este, de asemenea, locul unde poți gusta sushi proaspat la unul dintre numeroasele restaurante mici. Alte atractii de top includ Senso-ji, cel mai vechi și cel mai mare templu budist din oraș, altarul Meijo Shinto și piața Nakamise Street, plină de produse alimentare locale și magazine de suveniruri.
Kyoto, Japonia. Multe linii de croazieră includ excursii cu autobuzul spre acest oraș antic, care a servit drept capitală a Japoniei și reședința împăratului pentru mai mult de 1000 de ani. Astăzi, este casa unor mai multe situri impresionante ce aparțin Patrimoniu Mondial UNESCO. Printre atracțiile majore se include faimosul templu Kiyomizu-Dero, care datează din anul 780. Situat peste o cascadă, templul include o scenă cu vederi la grădinile de copaci. Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) este un punct de priveliște izbitoare, amplasat pe malul unui iaz reflectorizant, înconjurat de copaci bonsai și grădini. Ginkaku-ji (Pavilionul Argint) datează din 1480 , iar acum este un templu Zen. Templul Ryoan-ji este faimos pentru grădina sa misterioasă cu piatră uscată. Pasagerii aventuroși ce dețin timp suplimentar în oraș, ar putea dori să vadă în afara cartierului Gion, un cartier Geisha, cu cladiri din lemn si ceainării.
Taipei, Taiwan. Capitala Taiwan-ului este curată și cosmopolită, cu atracții turistice de clasă mondială și muzee. Muzeul Național Palace este casa, la aproximativ 700.000 piese de artă antică chineză, dar și artefacte, multe din Orașul Interzis din Beijing, aduse la Taipei de Chiang Kai-shek în 1949. Casa memorială Chiang Kai-Shek evidențiază viața controversatului președinte al Republicii Chineze. În afara muzeului, există o piață publică mare, înconjurată de grădini chinezești, Sala de Concerte Națională și Teatrul Național. Mulți vizitatori merg spre Taipei 101, cea mai înaltă clădire din lume până în 2010, unde au o vedere frumoasă a orașului și a zonei rurale înconjurătoare. Un tur în Taipei nu ar fi complet fără o vizită la una dintre faimoasele piețele de noapte, inclusiv Piața Raohe, Piața Shilin și piețele de flori și jad.
Busan, Coreea de Sud. Al doilea cel mai mare oraș al țării, supranumit și “Capitala de Vară a Coreei de Sud,” este un oraș-stațiune pe malul mării, plin de viață și înconjurat de munți ce dau un aspect pitoresc. Pasagerii aleg adesea să-și petreacă timpul la Plaja Haeundae, cu tarabe unde se vând fructe de mare prinse din apropiere, delicatese locale, cum ar fi homar și caracatiță vie. Vizitați templu Beomeo-Sa, amplasat în munți, în afara centrului orașului, și templul Haedong Yonggunsa situat la malul mării. În cazul în care vă este foame și vreți o experiență unică, îndreptați-vă spre Jokbal Golmok (Aleea Picioare de Porc) pentru a servii un fel de mâncare local: o farfurie de picioare de porc feliat, servit într-un sos de soia, ghimbir si usturoi.
Trei Defilee, China. Magnificele Trei Defilee (Qutang, Wuxia și Xiling) se întind pe o distanță de 112 km de-a lungul râului Yangtze. Stânci stâncoase înalte de până la 1.200 metri și sculpturi naturale din piatră, se aliniază în fața îngustelor trecători montane.
Sfaturi de navigare
Transportul în comun este grozav. Vei găsi terminale moderne și eficiente, dar și călătorii cu metroul în condiții de siguranță, autobuz, și servicii de feribot în multe dintre orașele mari, cum ar fi Shanghai, Beijing, Hong Kong și Tokyo. Taxiurile sunt disponibile în cele mai multe dintre porturi. (Mulți au aparate de taxat, iar în cazul în care nu au, asigurați-vă că negociați un preț înainte.)
Nu faceți doar tururi standard. Cele mai multe linii de croazieră oferă excursii ghidate la cele mai importante locuri și atracții. Dar profitați și de experiențe personale și specializate, care ar putea include cursuri de gătit sushi și dim sum, mese private în casele locale, tururi de piață, tururi de teatru și prezentări de sumo. Aceste experiențe oferă, în general, o mai bună înțelegere a culturii și a vieții de zi cu zi a oamenilor.
Explorați pe timpul nopții.
Produsele alimentare din stradă și piețele de noapte sunt un mod distractiv de a experimenta culoarea locală și bucătăria. Negocierea este la ea acasă în multe dintre aceste piețe și poate face parte din distracție. Călătorii aventurioși ar putea dori să încerce unele dintre produsele alimentare locale, inclusiv insecte prăjiți, șarpe de apă prăjit, ceai cu bule, tofu mirositor și multe altele. Tururi ghidate de localnicii sunt adesea un mod distractiv, sigur pentru a experimenta noi feluri de mâncare, deoarece ghizii cunosc mulți dintre vânzători și au cunoștințe despre ceea ce este sigur si ceea ce nu poate fi. Dar, fiți siguri că vă cunoașteți toleranța propriului corp pentru alimente necunoscute, și stați departe de orice lucru care pare să fi fost expus de mult timp. (Asigurați-vă că aveți remedii pentru diaree si indigestie, pentru orice eventualitate).
Facilitățile sanitare variază foarte mult. Chiar și în orașele mari, uneori doar toaletele “ghemuit” sunt disponibile. În unele cazuri, pot fi percepute taxe mici, așadar păstrați câteva monede la îndemână, precum și șervețele sanitare, șervețele simple și antibacterian . De multe ori este mai fiabil (și mai plăcut) să utilizați facilitățile din hotelurile importante sau din restaurantele ce permit accesul turiștilor.
În general, orașele est-asiatice sunt sigure. Localnicii întâmpină vizitatorii străini cu zâmbete prietenoase și sfaturi utile. Desigur, la fel ca în orașe cele mai aglomerate din lume, pot exista hoți de buzunare. Deci, fiți inteligenți: Nu purtați mulți bani. Păstrați-vă geanta, portofelul și rucsacul închis și aproape de dumneavoastră, și bineînțeles nu purtați bijuterii ostentative, scumpe.
Limba engleză este vorbită la scară largă. Se vorbește mai ales în magazine și restaurante, precum și în locurile turistice majore din orașele mai mari, iar în orașele și satele mai mici, trebuie să existe cineva din personal sau din apropiere, care poate vorbi de un pic pentru a comunica. Ca și în cele mai multe locuri din lume, mișcările universale, gesturile exagerate pot funcționa.
Păstrați-vă calmul. Cei mai mulți est-asiatici sunt respectoși, calzi și generoși, și evită ieșirile publice, vorbitul cu voce tare sau argumentele. Dacă ați adopta același comportament blând, deschis și primitor, vă veți bucura de această parte vibrantă a lumii – și, probabil, vă veți face noi prieteni de-a lungul drumului.
Ultimele comentarii