Croaziere in Oceanul Indian

Croaziere in Oceanul Indian

 

MALD-e1476186783755

Opriti-va pentru o clipa. Luati loc si relaxati-va. Respirati adanc. Inchideti ochii si lasati-va imaginatia sa zburde. Inchipuiti-va ca sunteti pe o plaja cu nisip fin, alb, si o briza calda, tropicala, va ravasesete parul. In lagunele de smarald, valurile mangaie tarmul ispitindu-va in apele cu corali si pesti multicolori. Acum, deschideti ochii. Aceasta experienta de vis poate sa devina realitate intr-o croaziera in Oceanul Indian. Veti avea ocazia sa navigati spre acest colt de Rai, aflat pe taramuri magice.

Insulele Oceanului Indian sunt destinatia perfecta pentru o evadare din cotidian – fara stiri, fara incaltaminte – doar palmieri, plaje cu nisip alb, relaxare si deconectare. Oportunitatile de scufundari sunt nesfarsite.

Bucurati-va de idilicele Insule Maldive, de superbele Insule Seychelles si de uimitoarele Insule Mauritius, precum si de incantatoarea Sri Lanka, cu o diversitate si o istorie minunate.

 2

Cea mai buna perioada pentru croaziere in Oceanul Indian

Oceanul Indian este unul dintre acele locuri catre care va doriti sa plutiti pe un covor magic, pentru a fi purtati spre plaje nesfarsite, pe insule idilice. Este o zona nu doar cu minunatii marine unice, ci si cu imense bogatii culturale. De aceea, atunci cand vine vorba despre alegerea celei mai bune perioade pentru o croaziera in Oceanul Indian, nu exista un raspuns simplu. Din Maldive in Mauritius, din Seychelles in Sumatra sau din Mozambique in Madagascar, vacantele in Oceanul Indian va ofera pe tot parcursul anului o experienta unica. Depinde doar de ceea ce va doriti sa faceti.

Desi multi cred ca in Sri Lanka sezonul musonic este in lunile iulie, august si septembrie, coasta de nord-est are propriul muson, din octombrie pana in ianuarie. Doar coasta de sud-vest este lovita de muson in timpul vacantelor de vara. Asa ca, pe timpul “vacantei mari” veti dori, probabil, sa va indreptati spre nord-est.

Sri Lanka este sublima si foarte linistita in luna mai, intre cei doi musoni. Desi, daca vreti sa combinati plaja cu observarea faunei din Yala National Park, perioada perfecta este februarie – iunie, cand nivelul apei este scazut si animalele ies sa se adape. Balenele albastre pot fi observate cel mai bine in martie.

Perioada de varf in Maldive este din decembrie pana in martie, desi iubitorii vietii marine vor prefera, probabil, perioada ianuarie – aprilie, cand pot fi zariti rechinii-balena.

In Mozambique, sezonul uscat tine din aprilie pana in septembrie.

Decembrie, ianuarie si februarie sunt lunile perfecte pentru a fugi de iarna europeana, si pentru a evada pe plajele de pe Coasta de Est (Kenya, Tanzania).

Daca Madagascar se afla pe itinerariul dumneavoastra, perioada perfecta pentru o vizita in Nosy Be (in partea nordica) este noiembrie – decembrie. Este cea mai buna perioada pentru plaja si pentru a vedea puii de lemurieni.

opera6_5ncs

Linii de croaziere in Oceanul Indian

Croazierele in Oceanul Indian sunt o poarta catre frumusetea taramurilor Asiatice. Itinerariile pot sa inculda destinatii precum Maldive, Seychelles, Mauritius, Malaysia, Sri Lanka, India, Thailanda, Vietnam, Insula Réunion si Africa, fiecare avand o frumusete distincta si o istorie minunata. Excursiile optionale oferite de liniile de croaziere va vor asigura accesul la cultura locala, la deliciile culinare si la divertisment.

  1. Linia Princess Cruises ofera itinerarii care includ porturi din Asia de Sud-Est si din Orientul Indepartat. Puteti alege croaziere mai scurte, de 5-7 nopti, sau lungi de pana la 39 de nopti, incluzand Oceanul Indian, Orientul Mijlociu si Europa, legate intr-un grand voyage.
  2. Linia Costa Cruises are incluse in lista destinatiilor mai multe tari din Oceanul Indian. Navele acestei linii va vor purta, printre altele, catre Seychelles, Mauritius, Madagascar si Reunion. Durata este, de regula, de 14 nopti, sau de peste 20 de nopti (ocazional, pentru croazierele de repozitionare).
  3. Linia P&O Cruises ofera pasagerilor o incursiune in lumea templelor antice, a pietelor de mirodenii, a satelor pescaresti, sau a marilor orase. Navigand de-a lungul frumoaselor plaje din Maldive, Mauritius si Seychelles, veti intelege mai bine de ce acestea sunt considerate adevarate paradisuri. Printre principalele porturi se numara Cochin, Mumbai, Mauritius si Port Victoria.
  4. Linia Regent Seven Seas opereaza un itinerariu care include tari din Asia pana in Africa si unele parti din Orientul Mijlociu, oferindu-va cea mai buna calatorie in Oceanul Indian, peste o duzina de croaziere. Cea mai remarcabila este croaziera din Bangkok in Dubai, cu vizite in Thailanda, China, Singapore, Kuala Lumpur, Penang, Phuket, Yangon, Colombo, Cichin, Mumbai si Fujairah. Cu un asemenea itinerariu, cu siguranta veti avea parte de o experienta deosebita.
  5. Holland America Line va ofera sansa de a fi parte din istoria si cultura locurilor, in timp ce explorati zonele scaldate de apelele Oceanului Indian. Cu innoptari in Hong Kong, Singapore, Shanghai si multe alte locuri, distractia este garantata.

Printre liniile care opereaza croaziere in Oceanul Indian se numara si alti “grei” ai industriei, cum ar fi: Azamara Cruises, Ocean Village Cruises, Royal Caribbean International, Fred Olsen si Silversea.

Durata croazierelor variaza de la 7 nopti la 40 de nopti, iar destinatiile sunt dintre cele mai variate. Cu atatea locuri de vazut si atat de multe variante din care puteti alege, precis veti gasi ceva pe placul dumneavoastra.

 

Cele mai populare destinatii in Oceanul Indian

4

 

 00Chennai

Chennai, fosta Madras, este al 4-lea oras, ca marime, din India, si capitala statului Tamil Nadu. Merita sa vizitati zona rezidentiala Mylapore, ude veti gasi templul hindus Kapaleeshwarar, construit in sec. al VII-lea. De obicei, turistii viziteaza si orasul invecinat, Mahabalipuram, pentru a vedea templele magnifice, statuile si sculpturile.

 

 

 

Kathakali-Kerala

Cochin

Orasul Keralan (Cochin) este cunoscut pentru plasele pescaresti, lungi de 20 de metri, folosite la Fort Koch, si pentru biserica St Francis, care adaposteste mormantul lui Vasco da Gama. Foarte aproape de Cochin, usor accesibil cu ricsa sau taxiul, se afla Palatul Mattancherry, unde aveau loc incoronarile raj-ilor. Peretii palatului sunt decaorati cu picturi murale ce ilustreaza scene din mitologia hindusa. In centrul cultural al orasului au loc reprezentatii de dans traditional local, numit Kathakali.

 

 

timthumbColombo

Colombo este centrul economic si cultural in Sri Lanka, fiind de secole un important nod comercial. Zona portuara a fost intemeiata de arabi, in secolul al VIII-lea, iar de atunci s-au perindat pe aici mai multe civilizatii. In zona pietei plutitoare Pettah se afla cateva cladiri interesante, printre care se numara moscheea Jami-ul Alfar (cunoscuta si ca Moscheea Rosie), si turnul cu ceas Khan. Aici isi vand marfa negustorii musulmani de aur si bijuterii. O excursie in Colombo va va dezvalui bogatia de comori ale orasului si va va ajuta sa intelegeti mai bine aceasta insula unica, inainte de a va intoarce la confortul navei de croaziere. Vizitati frumoasele Gradini de Scortisoara, Templele Budiste si Muzeul National, pentru a deslusi tainele istoriei acestor locuri. Un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat sunt ruinele orasului Polonnaruwa, datand din secolul al XII-lea. Al doilea cel mai vechi regat din Sri Lanka, Polonnaruwa a fost declarat capitală în 1070, în încercarea de unire a țării, după distrugerea capitalei Anuradhapura din 993.

 

 

121905685Mangueshi_Temple_MainGoa

Goa este cea mai cunoscuta zona litorala din India, cu peste 100 km de plaje. Plaja Anjuna Beach din Panjim (capitala) a fost cea mai opulara in anii ’60, in randul hipiotilor. In zona se afla numeroase vile si cladiri coloniale. Goa a fost colonie portugheza timp de cinci secole. Alaturi de templele hinduse, veti intalni si numeroase biserici din secolul al XVI-lea. Partea de sud abunda in cascade, plantatii de pomi fructiferi si campuri de orez. Una dintre atractiile principale in Goa, Templul Shri Mangueshi  este dedicat Regelui Mangueshi, o incarnare a lui Shiva. Acest templu este unul din cele mai mari, cele mai incantatoare, si cel mai frecvent vizitate din regiune.

Mormugao este portul zonei Goa, cu o atmosfera de lume veche si un amestec de arhitectura portugheza si indiana. Principalele obiective turistice sunt Arcul Viceroys, care comemoreaza sosirea lui Vasco da Gama in Goa, Catedrala St. Catherine, si Fortul Mormugao.

 

 

beautiful-taj-mahal-at-night-wallpaper-2Mumbai (India)

Este cel mai mare port din partea de vest a Indiei, important centru financiar, si locul unde se afla cel  mai mare centru de productii cinematografice din lume: Bollywood. Cele mai cunoscute simboluri ale Mumbaiului sunt Arcul de Triumf si Taj Mahal Palace Hotel. In oras predomina o atmosfera (placuta) de haos, generata de nenumaratele bazaruri, tarabe pe marginea strazilor si trafic. Tot aici veti gasi si unele dintre cele mai bune restaurante din India.

 

 

Male-Maldives1Male (Maldives)

Cele 1190 de insule din Maldive formeaza un arhipelag sclipitor, sursa celor mai frumoase fotografii de pe copertile revistelor de turism sau de pe cartile postale. Porniti intr-o aventura in lumea subacvatica, pentru a descoperi un curcubeu de pesti colorati si formatiuni de corali. Sau relaxati-va pe plaja si bucurati-va de o bautura rece, admirand uimitoarele bungalow-uri construite pe pilonii care ies din smaraldul apelor limpezi, in timp ce va bronzati. Male este principalul port din Maldive, un amestec de zgarie-nori, cladiri vechi si piete. Capitala aglomerata, in mod bizar, nu are plaje naturale. Majeedhee Magu este strada principala a insulei, marginita de magazine in care veti gasi orice: de la parfumuri, la electronice. Orasul este inconjurat de mare si are o plaja artificiala. Merita sa vizitati moscheea Hukuru, construita in secolul al XVII-lea, pentru peretii negri de corali si pentru grinzile si panourile gravate cu inscrisuri arabe.

 

mauritius-in-picturesa

Mauritius (Mauritius)

Uimitoarea insula Mauritius este gazda Gradinii Botanice Pamplemousses, unde puteti admira Nufarul Gigant de Amazon. Nu ratati o vizita la Domaine les Pailles, habitatul natural al unor specii incantatoare de caprioare, maimute si pasari. Sau, de ce nu, va puteti imbarca la bordul unui catamaran pentru o perspectiva diferita asupra acestei frumoase insule, pazita de recifele de corali din mijlocul apelor. Cascadele Tamarin va vor taia respiratia, completand imaginea acestei insule uluitoare.

Port Louis este orasul-port al insulei, oras multicultural, cu districte hinduse, crestine, islamice, chineze si creole. In oras veti avea ocazia sa faceti cumparaturi in pietele stradale animate sau in boutiq-urile moderne din apropierea falezei. Muzeul Istoriei Naturii are expus singurul schelet cunoscut, de pasare DODO (specie disparuta), iar Fort Adelaide va ofera o vedere panoramica splendida asupra orasului. Veti gasi aici cele mai frumoase plaje din Oceanul Indian, dar si peisaje montane.

 

 

 

Here i am in one of the many reserves in madagascar accompagned by one guide im on my own trying to watch and understand those beautiful creatures that only are seen in this beautiful country. Walking around i see sitting on a log of bamboo a lemur know as sifaka, he is so beautiful and as i started to take few shots of him, he started to pose for me like a real model, the funniest shot was that one, where maybe he tried to send me the message: its ok now you can go, you've had your scoop !!!!

Nosy Be (Madagascar)

Manao ahoana e! Bună ziua!

Pentru cei care caută exotism, mister, cultură, Madagascarul este destinaţia perfectă. Cu o faună şi o floră unice în lume, cu o cultură care îmbină foarte bine influenţele Africii cu cele ale Asiei şi cu o civilizaţie deosebită, această insulă atrage din ce în ce mai mulţi turişti.

Insula Nosy Be este principala destinatie turistica din Madagascar. Cu toate acestea, Nosy Be ramane nealterata, iar aerul este impregnat cu miros de ylang-ylang. Plaja este presarata cu terase, cu vedere la apa cristalina. Pe insula veti intalni plantatii de trestie-de-zahar si distilerii de rom. Puteti vizita Rezervatia Naturala Lokobe, care adaposteste copaci gigantici, o multime de specii de pasari, cameleoni si lemurieni. In centrul vechi al orasului, aflat in apropiere de port, veti descoperi o atmosfera relaxata, oameni prietenosi, si un muzeu cu exponate ce au apartinut vechilor triburi din zona.

Capitala de provincie, Antsiranana (anterior denumită Diego Suarez după primul navigator portughez ce a ajuns în zonă) este un port cosmopolit cu deschidere spre Oceanul Indian. În trecut, acesta a servit drept bază militară a Legiunii de Onoare Franceze, apoi baza navală sovietică, fiind astăzi punct de oprire pentru vasele de pescuit. Atracţiile turistice principale sunt plajele cu nisip alb de la Ramena, cele trei golfuri cu ape de smarald, precum şi pădurile care înconjoară portul. Aici se află o sumedenie de lacuri, cascade şi grote precum şi o floră şi faună variată cuprinzând nenumărate specii de orhidee şi lemurieni. Conform credinţei populare, crocodilii din lacurile sacre sunt consideraţi strămoşii populaţiei din regiune. Din portul Antsiranana pot fi luate bărci în direcţia Nosy Be.

Tamatave reprezintă punctul strategic din partea de nord-est a tarii. Cu un climat cald şi umed, acest oraş este situat între pădure şi mare şi o bună parte din an este cufundat în parfum de vanilie şi cuişoare.

 

 

Piton_de_la_Fournaise_Reunion_Island

Reunion – St Denis (teritoriu francez)

Departe de rutele intens circulate se afla Insula Reunion, la est de Madagascar. Peisajul este foarte divers, cu paduri si creste zimtate, vulcani si rauri de lava. De origine vulcanica, aceasta insula aproape virgina inca mai gazduieste doi vulcani activi. Pentru o experienta unica in viata, alegeti o excursie la varfurile Piton de la Fournaise si Piton des Neiges.

Daca sunteti in cautarea unei activitati ceva mai domoale, puteti alege sa observati forfota din jur din confortul uneia dintre braseriile colorate, sau de pe terasa unei cafenele din orasul Saint Denis. Puteti vizita Gradina Botanica, sau Muzeul de Arta Moderna Contemporana, unde veti vedea expuse picturi de Picasso si Gauguin. La fel de impresionanta este si biserica Notre Dame, care are o statuie neobisnuita ce-l infatiseaza pe St. Expedit in vesminte de soldat.

 11911727_921314704583458_1051409538_nMayotte

Teritoriu francez, arhipelagul Mayotte este situat intre Mozambique si Madagascar, si face parte din grupul de insule Comoros. Plajele cu nisip alb sunt o destinatie destul de costisitoare, care atrage, in principal, turisti francezi. Testoasele de mare isi depun ouale pe plajele din partea de sud, iar vara, in laguna, apar balenele-cu-cocoasa. Centrul economic se afla la Mamoudzou, unde sunt si cele mai multe magazine.

 

 

 QUIZZ5

Seychelles (Seychelles)

O imprastiere magica de 115 insule cu nisip alb, plaje incantatoare, pasari exotice, zile lungi si insorite, arbori de scortisoara si jungla exotica. Paradisul izolat al acestor insule ofera plaje mirifice cu ape turcoaz si clima calda.

Insulele Mahe, Praslin si La Digue sunt cele mai vizitate.

Pe insula Mahe veti gasi munti acoperiti de paduri tropicale (arbori de cocos, mango, bananieri, arbori-de-paine), precum si numeroase plaje perfecte pentru amatorii de inot si snorkelling. Puteti face turul insulei Mahe, trecand prin piata, prin Gradina Botanica (cu coco-de-mer, broaste testoase gigant si orhidei) si pe langa o replica din Londra a Vauxhall Bridge Tower Clock in Victoria, inainte de a pleca intr-o calatorie in jurul insulei, pentru a vedea conace in stil colonial, aflate acum in paragina, si plantatii de vanilie si scortisoara.
La National Museum puteti vedea exponate ce redau istoria cultivarii condimentelor. Orasul-port Victoria este in acelasi timp si capitala, avand ca principale puncte de atractie Muzeul National de Istorie, Gradina Botanica, si Turnul cu Ceas. Exista multe evenimente de care va puteti bucura noaptea, iar ceva foarte special este muzica locala camtolet, pe care in general se danseaza. Piesele de teatru sunt jucate in creola, engleza si franceza. In Victoraia exista un cinematograf, si puteti gasi cazinouri in Beau Vallon Bay Hotel si in Plantation Club.

Praslin este cea de-a doua insula ca marime (38 km) din Seychelles, cunoscuta ca o destinatie turistica, cu multe plaje si hoteluri. Are de asemenea terenuri cu paduri tropicale, cu pasari precum Seychelles Bulbul si papagalul negru. Rezervatia naturala Valee de Mai este cunoscuta pentru unicele sale coco de mer si vanilla orchidee.

In La Digue, la doar trei ore distanta de Mahe daca mergeti cu ambarcatiuni de tip schooner, sau la 30 de minute de Praslin, puteti vedea o frumoasa pasare micuta, nativa din Seychelles, care se numeste “black paradise flycatcher”. Puteti, de asemenea, vedea case vechi de pe plantatii, cum ar fi Château Saint-Cloud, precum si o plantatie de vanilie, fabrici de copra (parte din nuca de cocos din care se extrage uleiul) si plaje superbe.
 

Sfaturi utile

Atunci cand alegeti o croaziera in Oceanul Indian, sfatul nostru este sa optati pentru o varianta mai lunga, de cel putin 14 nopti. Veti avea nevoie de cel putin doua saptamani doar ca sa descoperiti frumusetile din Insulele Paradisului.  Diversitatea nelimitata a acestor locuri va va permite sa explorati culturi, peisaje si traditii care vor ramane in amintirile dumneavoastra pentru tot restul vietii.

Pentru acei dintre dumneavoastra preocupati de siguranta, croaziera este varianta ideala de a vizita destinatiile din Oceanul Indian, excursiile optionale oferite de nava de croaziera fiind cel mai sigur mod de a descoperi fiecare port de oprire fara niciun fel de risc.

In cele mai multe locuri, bacsisul e inclus in nota de plata dar se obisnuieste recompensarea chelnerilor si a soferilor de taxi, orice banut fiind binevenit.

 



2 Responses to “Croaziere in Oceanul Indian”

    • Marketing Croaziere.net

      buna ziua, in prezent doar linia de croaziera AIDA mai face croaziere in Oceanul Indian. Aceasta este o linie nemteasca, iar la bordul vaselor se vorbeste doar limba germana. Va intereseaza sa va trimitem oferte?

      Reply

Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.