Ziua de Cluj – 24 August 2010 – Vacanta pe vasele de croaziera este mai ieftina cu 30%

Ofertele la preţuri avantajoase ale operatorilor de turism, la finalul sezonului estival, îi determină pe tot mai mulţi clujeni să îşi petreacă vacanţa în primele săptămâni de toamnă.

Preţurile de extrasezon îi atrag tot mai mult pe localnici în această perioadă de criză. Printre cele mai bune oferte: all inclusive în Grecia cu 419 euro sau în Antalya cu 519 euro. Şase nopţi pe litoralul autohton, cu mic dejun inclus, costă acum 189 de lei.

Cei care aleg litoralul românesc pot intra într-un program special, cu 6 nopţi şi mic dejun inclus, care costă 189 de lei de persoană la Perfect Tour. Peste graniţă, în staţiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, oferta este de 33 de euro de persoană pe zi pentru cazarea într-un hotel de 4* în regim all inclusive. Un alt program intern se numeşte “Hai la băi: tratament şi relaxare!”, pentru care cei interesaţi scot din buzunar 567 de lei de persoană pentru 5 nopţi şi pensiune completă. Pentru Grecia, agenţia are trei variante de extrasezon: 7 nopţi în hoteluri de 3* la Zakyntos, cu 339 de euro (zbor şi micul dejun); tot atâtea nopţi pe plaja din Rhodos, în aceleaşi condiţii, în regim all inclusive, la 419 euro de persoană; insula Creta, cu 359 de euro, 7 nopţi la demipensiune, incluzând călătoria cu avionul.

Nu au fost uitaţi cei care vor să se distreze alături de familie şi de copii, pentru care a fost concepută o ofertă de sejur all inclusive în Antalya, 7 nopţi la hoteluri de 5*, cu 519 euro de persoană, preţ care cuprinde zborul. Din lista ofertelor de extrasezon nu lipsesc vacanţele în Tunisia – 7 nopţi, 319 euro de persoană pentru cazarea la hotel de 4*, demipensiune şi zbor inclus sau Egipt – locaţii pentru plajă şi sporturi acvatice în Sharm el Sheikh, cu 509 euro de persoană. Vancanţele pentru seniori pot fi petrecute, în această perioadă, la Costa Brava sau Cipru, cu 375, respectiv 329 de euro, cu 7 zile cazare, zbor şi chiar excursii.

“Din septembrie, preţurile mai scad şi lansăm în acelaşi timp oferte mai avantajoase. Pentru lunile octombrie şi noiembrie, avem o ofertă de croaziere de 7 nopţi pe Marea Mediterană şi Insulele Canare la 500 de euro de persoană. Aceeaşi ofertă în full sezon ar fi costat 750 de euro”, a precizat Casiana Băsea, product development manager la Office Travel. Agenţia clujeană a decis prelungirea după 31 august a unei campanii în care oricine rezervă locuri într-o croazieră, indiferent de destinaţie, beneficiază de o reducere de 10 %. “Cuplurile domină în croaziere, deşi s-a constatat o continuă creştere în rândul familiilor cu copii, dar şi al întregii familii sau al grupurilor de prieteni. Seniorii continuă să fie un segment important”, arată un sondaj al agenţiei. O altă ofertă de extrasezon constă în croaziere pentru familii cu doi copii (cu vârsta de până la 18 ani) cu gratuitate pentru cei mici. “Copiii de până la 12 ani beneficiază de reduceri în hoteluri pe tot parcursul anului, însă ofertele din extrasezon sunt mult mai avantajoase. Cu un buget de 1.000 de euro, o asemenea familie poate petrece 7 zile pe vapor şi va vedea 5 ţări”, a explicat Casiana Băsea.

Mai multe concedii pe an

Vacanţele în extrasezon sunt din ce în ce mai căutate în rândul clujenilor, a precizat directorul Office Travel. “Oamenii ştiu că sunt mai ieftine şi în ultimii doi ani românul s-a învăţat să facă mai multe concedii pe an, nu doar unul, în vară. De regulă, dacă găsesc vreo ofertă tentantă şi au şi posibilitatea să îşi ia concedii de la lucru, clujenii se duc fără să se gândească. Citez dintr-un turist de-al nostru: «Uneori e mai ieftin să mergi în vacanţă decât să stai acasă, cheltuieşti mai puţini bani aşa»”, apreciază Băsea.

Florentina Tatar



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.